Входната врата на апартамента на адвокат с дългогодишна практика лумнала в пламъци вчера призори на първия етаж в блока на „Енергоснабдяване“ на ул.“Борисова“ до кръстовището с бул.“Скобелев“. Огънят бил забелязан от съседи на площадката в 3 часа след полунощ, които подали сигнал на тел.112 и започнали да го гасят с кофи вода. 
До идването на пожарникарите пламъците били загасени, но огнеборците открили пред вратата улики за умишлен палеж. В това време адвокатът не бил в жилището си, но вероятно палежът е предупреждение срещу решение по някое от делата му, смятат работещи по случая.
По същото време във Втора пожарна е получен сигнал за горяща кола на ул.“Майор Атанас Узунов“. При пристигането на пожарникарите на място се установило, че гори „Хонда Акорд“. От високата температура кабелите в стартера на колата се разтопили. Получило се късо съединение, което го задействало, горящата хонда  потеглила и ударила паркираната пред нея кола. Огънят е изгасен, но автомобилът е напълно унищожен.
Първоначалните данни сочат, че и в този случай става въпрос за умишлен палеж, тъй като пламъците са тръгнали от средата на купето и са обхванали тавана.