Пиян шофьор уби на пътя в Пиргово към изхода за Мечка почерпен пешеходец.
Инцидентът стана в понеделник около 18.40 часа, когато в Пиргово е валял слаб дъжд, а осветената улица е била мокра. 68-годишният пешеходец бил застигнат от  „Рено“ с 39-годишен шофьор, който го блъснал и убил на място. Водачът е отказал проба с дрегер, но след като е задържан, е дал кръв за изследване, чийто резултат до вчера не бе известен. От починалия също е взета кръв за изследване, но и от нея нямаше резултат.
По данни на работещи по случая и двамата мъже са били употребили алкохол.
Бай Стефан беше добър човек, но остана сам и с много малка пенсия. Съпругата му беше настанена в Старческия дом за хора с деменция. Преди години от болест почина едната му дъщеря, а другата е на работа в Пуртугалия и заради коронавируса не си е идвала в Пиргово от година. Човекът буквално се мъчи сам, казаха за „Утро“ хора от селото.
Отзивите им за шофьора Николай Б. обаче бяха от лоши по-лоши. Той произхождал от много добро семейство, но се пропил. Правел катастрофи, но винаги се отървал, обясниха негови съселяни. Преди време намачкал няколко паркирали коли с реното си, но вината била поета от близка роднина. Книжката му била отнета, но след като изтърпял наказанието си, я взел и започнал работа като шофьор на фирмен микробус, но не се знае дали е още там, допълниха хора от Пиргово.