Мярката за постоянно оставане в ареста заради разпространение на фалшива валута в Русе на 53-годишен мъж гледа вчера в Кардиологията в болница „Канев“ съдия от Окръжния съд.
През юни задържаният русецен успял да обмени в чейндж бюро в центъра две подправени банкноти от по 1000 швейцарски франка и получил 3486 лева. Измамата била установена едва при вечерното отчитане на оборота. Клиентът обаче изчезнал вдън земя и бил обявен за общодържавно издирване. През август прокуратурата издала срешу него европейска заповед за арест и на 12 декември измамникът е арестуван в Русе. 
В понеделник 53-годишният Д.Д., който вече е съден за същото престъпление, получил аритмия и бил откаран в болница „Канев“, а впоследствие настанен в кардиологията, като пред стаята му има полицай.
Надеждите на пласьора да излезе от ареста изстинаха. „Влошеното му здравословно състояние не е основание за вземането на по-лека мярка за неотклонение, тъй като и задържан за него се полагат съответните медицински грижи“, мотивира се съдът. Решението може да се обжалва.