Власт и опозиция кръстосаха шпаги на вчерашната сесия и макар че е по-неудобен за политически спорове, онлайн форматът не се оказа пречка за по-остра размяна на мнения и аргументи. 
Дискусията тръгна от новата инициатива на кмета Пенчо Милков, който вече два поредни петъка публикува седмичен отчет за свършеното от администрацията. 
Първи думата взе Станимир Станчев от СДС, който определи седмичните отчети като „пародия“ и „типичен копи пейст на програма за управление“, а след това  попита кмета къде са ремонтираните улици. Изказването му бе подкрепено от Наталия Кръстева от ГЕРБ.

В центъра на обсъждането попадна изтегленият от предишната управа кредит от 10 милиона лева за големи улични ремонти в Русе. През февруари ремонтите бяха спрени и част от средствата пренасочени към ул. „Постдам“, която стана приоритет, след като се оказа, че по някои от набелязаните за поправка улици не може да се работи заради подмяната на канализацията. 
„Улиците няма да бъдат направени и това не е подвеждане на хората, а факт. Само за „Потсдам“ отидоха 1 милион лева, а работата все още не е завършена“, каза Наталия Кръстева.
Тук се включи и Бедрос Пехливанян, който резюмира разпространената преди сесията позиция на ГЕРБ относно развитието на общината.
„Опасявам се, че за следващата година няма визия. Завършените проекти са на стойност 51 млн. лева. Тези, които са в процес на завършване - за 152 млн. лева, а депозираните проекти за изминалата година са едва на стойност 4 млн. лева“, коментира Бедрос Пехливанян. 
Зам.-кметът Златомира Стефанова, в чийто ресор е европейското развитие, увери, че Общината е кандидатствала по всички проекти, свързани с подобряването на визията на града, и че щом започне новият програмен период за финансиране, нещата ще бъдат различни.
Намеси се и един от активните оратори Александър Неделчев от БСП, който поздрави кмета за добре свършената работа по приключването на „забатачените стари проекти“.
„Създавате лошо чувство у хората, като им говорите, че градът умира, след като вие досега го управлявахте. За какво се дават европейските средства - не за да се постави колче тук и колче там, а за да се повиши стандартът на живот. Това не се е случило, щом хората се разхождат по улиците и виждат затворените магазини, или когато аз трябва да взема решение коя паралелка да затворим, защото децата ни ги няма, а те избягаха по време на вашето управление“, заяви кметът Пенчо Милков и подчерта, че финансирането по нито един проект не е било спряно.