Русенската журналистка и поетеса Руслина Александрова отправя покана-предизвикателство към визуални творци (художници, дизайнери, фотографи) да се включат в импровизирано „Творческо ателие“, което съпътства създаването на нейната трета книга „Пет минути живот“ със стихове и импресии. Сборникът е спечелил подкрепа от програма „Творчески инициативи 2020“ на НФ „Култура“.  
Идеята е писаното слово да вдъхнови творците да претворят лириката на Руслина в образи. Те могат да се запознаят с проекта на неговата фейсбук страница „Пет минути живот“ и на личната ФБ страница на авторката. Могат да видят също и видеопрезентацията на две стихотворения от бъдещата книга, които се изпълняват от сестрата на авторката актрисата Антония Чепарова и от самата Руслина, а клипът е заснет от Стефан Матеев. 
Визуални творци могат сами да изберат кое стихотворение да пресъздадат в образи, като най-сполучливите интерпретации ще бъдат подредени в изложба в Русе и в други градове. Краен срок за разработването на визуалните идеи е 15 януари 2021 г.