Един от най-красивите русенски храмове - „Света Петка“, получи нова държавна подкрепа. Осветеният на 30 април 1944 година от митрополит Михаил Доростолски и Червенски молитвен дом е един от осемте в страната, които ще си разпределят гласуваните на вчерашното заседание на Министерския съвет 2.5 милиона лева за ремонти и реставрация.
Основният камък на „Св.Петка“е положен на 27 август 1939 г. Проектът е изготвен от русенския архитект Любен Динолов през май 1939 г. Строителството започва през същата година от местния майстор-предприемач Никола Иванов Колчев. Архитектурният проект на храма е първият смел и сполучлив опит за пресъздаване на Кръглата църква, по-известна като Златната църква в Преслав, строена от цар Симеон Велики.
Точно преди две години правителството отпусна 500 000 лева за възвръщане на предишния блясък на храма, а дни преди Рождество Христово митрополит Наум съобщи, че тези пари ще се добавят към средствата, които Русенската митрополия очаква по спечелен трансграничен проект за християнски църкви в Румъния и България. Близо 200 хиляди евро от тях бяха предназначени за ремонт на русенската църква „Св.Георги“, а над 800 хиляди евро - за спасяването и обновяването на „Св.Петка“.  
„Надявам се след 3 години да имаме една добре възстановена сграда на храма и русенци да се радват отново на нейното великолепие“, каза през декември 2018 година владиката.
Още 2.2 милиона лева бяха насочени към областта на вчерашното правителствено заседание. 
Със специално постановление община Две могили ще получи 1 милиона лева за ремонт и реконструкция на улици. 
1.2 милиона са гласувани за община Иваново. С парите трябва да се ремонтира уличната мрежа в селата Щръклево, Красен, Пиргово, Мечка, Кошов и Червен.
„Благодаря на премиера г-н Борисов и правителството за гласуваните средства за двете общини. Това доказва, че не делим общините на големи и малки, а поетапно се помага на всички“, заяви областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев.