На 85-годишна възраст почина доайенът на русенските журналисти Христо Димов. Дълги години той беше председател и до този момент почетен председател на Дружеството на журналистите в Русе, носител на наградата „Златно перо“. Още като студент сътрудничи на столични вестници, след това започва работа в икономическия отдел на „Дунавска правда“, чийто наследник е вестник „Утро“, после е дългогодишен кореспондент на вестник „Труд“. Оставя следа и като продуцент на новините и редактор на новинарска емисия в РТВЦ-Русе и само допреди няколко години продължаваше да учи на журналистика младите кадри на телевизия „Делта“. Автор е на книгите „Пъстра земя“ и „Пристрастия дунавски“.
Дунавът също беше негова страст, наричаше го „Път на душата ми към света“, затова и неведнъж плава по голямата река като участник в международния гребен поход ТИД. Беше и изявен каякар, скиор, водач и инструктор - туризмът беше другата същност на бате Ицо, както го знаеха всички. Затова и дълги години беше председател на туристическо дружество „Приста“ и кореспондент на вестник „Ехо“. 
Прощални думи вчера написаха и от Дружеството на журналистите в Русе и ТД „Приста“. И на журналистите, които е учил как да пишат, и на приятелите и колегите му туристи ще липсват усмивката и чувството за хумор на бате Ицо. Светла му памет!
Опелото и погребението ще бъдат на 17 декември, четвъртък, от 9:30 ч в гробищен парк „Чародейка“.
„Утро“ поднася своите съболезнования на опечаленото семейство.