Едноличен търговец, чиято фирма произвежда стоки за бита, е декларирал най-високия до момента доход за 2013 г. в офиса на НАП в Русе. Като почтен бизнесмен и изряден данъкоплатец, 40-годишният предприемач редовно е внасял всеки месец на миналата година авансовите си вноски и през сегашната кампания са му останали за довнасяне само няколко хиляди лева. В комуникацията си с приходната администрация се е възползвал от удобствата на електронните услуги на НАП. В класацията на най-големите досега данъкоплатци в страната русенецът се нарежда на 23-о място.
Не само собствениците на фирми печелят добре, но и от заплати по трудов договор могат да се заработят добри приходи. С най-висок до момента показател по този признак е друг русенец, който през миналата година е получавал месечна заплата от 50 000 лв. Тя е в резултат на мениджърските му усилия като ръководещ търговска фирма.
Вероятно до края на кампанията за деклариране на доходи на физически лица - 30 април, още жители на Русенска област ще се наредят сред родните милионери. В региона работят активно няколко значими земеделски производители, които и предни години са намирали място в подобни класации.