Как се сбъдват мечтите? Една красавица от Русе знае отговора. От премиерата на новия хитов турски сериал „Планинско сърце“ Гюлсим Илхан Али омайва милиони и е новата кралица на ефира не само в съседната ни 82-милионна държава.

Гюлсим, чието име означава Роза, е родена в Русе на 18 февруари 1995 година. Учи в училище „Васил Левски“ и докато преминава от клас в клас, малкото момиче се превръща в прелестна красавица. Интересът й към модата и подиума расте, расте и интересът на модата към нея. 

Така изящната зеленоока и чернокоса роза става част от модна агенция „Елит-Д“, а през 2005-а, когато е едва на 14 години, името й обикаля цяла България

Тогава Гюлсим печели титлата „Супермодел на България 2009“ и привилегията да представя страната ни на световния финал „Форд Моделс-Сумермодел на света 2009“ в Бразилия. При това с мерки, на които могат да завиждат повечето какички - 86/66/90, ръст 174 см. Същата година в конкурса „Miss Summer International“ красавицата е избрана за „Miss Beauty“. 

Филмовата й кариера започва пред 2012-а, когато едва на 17 години се явява на кастинг за участие в сериала „Последното лято на Балканите 1912“ с Хазал Кая и в силна конкуренция е избрана за изпълнителка на една от второстепенните роли. Лентата се снима в Македония, което е бонус за русенското цвете, което може да се разбира без преводач и с колегите си на снимачната площадка, и с местните хора. Но там Гюлсим осъзнава две неща - ако иска да пробие в бляскавата, но и безкомпромисна като изисквания турска филмова индустрия, трябва да овладее перфектно езика. Затова след последния снимачен ден

убеждава родителите си, че трябва да я пуснат в Истанбул

където може да усъвършенства езика и да развие актьорската си дарба. Отсяда при роднини на майка си и скоро показва, че и тя, и родителите й са взели най-правилното решение. От 2015 година непрекъснато е пред камера и се радва на изключително успешна възходяща кариера. Следват главни и ключови поддържащи роли, като един от жалоните в професионалния й път е централната роля в комедийната поредица „Селската госпожа“. Българската публика пък я познава от излъчвания у нас сериал „Слънчеви момичета“.

В правещия фурор „Планински сърца“ Гюлсим се снима с друг много обичан актьор - Берк Атан. Първото излъчване на сниманата в Ескишехир романтична драма по турския национален канал ТРТ1 беше на 17 октомври и веднага прикова вниманието. В Ютюб гледанията му надхвърлиха 3 милиона.

Сериалът е №1 по рейтинг сред тв зрителите

и на второ място в Trend Topic в Туитър, а коментарите за него са изключително ласкави.
Както повечето звезди, Гюлсим пази в тайна личния си живот, но все пак споделя, че любимите й занимания са да слуша музика, да танцува и да пазарува, любимите й цветове са червен и бял, а любимите й световни градове - Анкара и Париж. И една изненада - че е почитателка на бързата храна.

Точно преди седмица красавицата се обърна към почитателите си във Фейсбук.

„Скъпи последователи от цял свят, отдавна не съм ви писала, но не мислете, че съм ви забравила. Както знаете, снимките на сериала „Планинско сърце“, който се излъчва по ТРТ1 и аз играя главната роля, продължават. Работим здраво, уморяваме се, но вашата подкрепа и обратна връзка много ме радват. Знам, че ме следвате, въпреки че сте далеч, дори и да не можете да гледате сериала на своя си език. Скоро ще има новини, които ще ви зарадват. Поздравявам всички с уважение. Бъдете здрави!“, написа Гюлсим Али.

И почитателите й вече чакат добрите новини.