Възрастна жена загина на място вчера след удар от кола на пешеходна пътека. Инцидентът стана около 12 часа срещу комплекс „Империал“ на бул.“Липник“. Жената тръгнала да пресича южното платно на булеварда към магазин „Зора“, когато била връхлетяна от „Опел Астра“, шофиран от 61-годишен мъж. Причините за нещастния случай тепърва ще се изясняват. При вида на загиналата жена шофьорът изпаднал в шок и се наложило пристигналите медици от Спешна помощ да му дават успокоителни.
По-рано в болница „Канев“ почина 43-годищен мъж, приет с множество счупвания по тялото след удар от кола.
В сряда около 18 часа шофирана от 53-годишен мъж „Тойота Авенсис“ се движила в южното платно в посока Мартен след бившето КТМ, когато на мокрия път излязъл човек. При сблъсъка той получил множество счупвания и лекарите не успели да го спасят. По неофициална информация загиналият е пътувал с един от изчакващите на опашката тирове и е слязъл да си вземе кафе.
Два часа по-рано срещу пазара в кв.“Чародейка маневрираща назад кола блъснала 89-годишна жена. За радост този инцидент се е разминал сравнително леко - пострадалата е откарана от 31-годишния шофьор в болница „Канев“ със счупено ходило и след оказана помощ е била освободена за домашно лечение.