Световна известната оперна прима Красимира Рачева Рикевска-Стоянова ще стане почетен гражданин на Русе. Предложението е на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев и ще бъде гласувано на декемврийската сесия.
Покорителката на най-престижните сцени е родена във Велико Търново, но Русе има специално място и в сърцето й, и в творческия й път, който започва от Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“. Певицата, която е определена като най-значимият частен дарител на училището, помогнала за обновяването изцяло на концертния роял „Стейнуей“ и реновирането на десетки пиана с лични средства. 
Кариерата на изящното сопрано е низ от покорени върхове, а сред големите признания за таланта й е най-високата титла, която Австрия присъжда на оперни певци - Камерзенгерин. В чест на Деня на будителите миналата година Стоянова стана носител и на най-високото отличие на Министерството на културата - орден „Златен век“.
През ноември голямата звезда направи майсторски клас с възпитаници на НУИ.
„Аз съм възпитаник на тази гимназия и ще подаря този майсторски клас. Това е моят подарък към гимназията, моят жест към тези 60 години и към това, че аз съм получила такива прекрасни пет години обучение там и такива великолепни преподаватели“, каза певицата чиито изпълнения винаги за празник за публиката.