Производителят на автомобилни тапицерии „Бадер България“ получи сертификат за инвеститор клас „А“ за проект, който започна да реализира в Русе през миналата година. Според съобщението на Министерството на икономиката инвестицията е в размер на 1,5 млн лв. и ще разкрие 180 нови работни места.
„Бадер България“ е част от световния лидер в производството на автомобилен интериор - „Бадер Груп“ ГМБХ, със седалище в Германия. Компанията е лидер в производството на кожа за автомобилния пазар и има над 11 300 служители в 15 модерни завода, разположени на 5 континента. Сред клиентите й са водещи автомобилни производители като БМВ, „Мерцедес“ и „Ауди“. Фирмата има заводи и в други държави като Германия, Полша и Китай.
През миналата година „Бадер България“ нае бившата база на „Аристон С“ до Централния пазар, където започна да обучава шивачи за цеха си. По-късно компанията се нанесе в опразнения магазин на „Техномаркет“, който пък се премести в „Мол Русе“.
По информация на „Утро“ инвеститорът вече е преизпълнил заявката за разкриване на работни места и във фирмата вече получават заплата над 200 души. Първоначално обявените през миналата година намерения обаче бяха за над 700 работни места.