Ръководството на ФК „Дунав“ ще добави нов нюанс в политиката за налагане на русенски футболисти. След като цяла есен отборът изкара по неволя с момчета от школата, сега ще обърне поглед към младоци, които играят за други клубове.
„Има отбори, в които с години тренират русенски футболисти. Някои са титуляри, други - резерви. Наясно сме, че може би част от тях искат да се завърнат в Русе. Затова треньорският щаб реши да прегледа списък с хора, които евентуално биха искали да продължат кариерата си в „Дунав“. Давам пример с Преслав Петков, който бе част от школата на „Лудогорец“, а после игра за „Академик“ /Свищов/. През пролетта той ще бъде наш футболист“, каза пред „Утро“ по адрес на левия краен нападател главният мениджър на клуба Деян Йорданов.
На въпроса има ли вече набелязани момчета, той отговори, че преценката ще е на спортно-техническия щаб.
„Ето, имаме наш юноша, който играе например в „Бенковски“ /Бяла/. Не знаем доколко е готов да защитава екипа на „Дунав“ като спортно-технически качества, но сме длъжни да го поканим на проби. Така ще е и с други хора. Вероятно не всички от тях имат класата да вдигнат нивото на нашия отбор, но ще им дадем поне шанс да покажат какво могат“, заяви Йорданов.