38-годишен мъж е задържан за кражбата на метална каса с голяма сума пари в нея, а опразненият сейф е изваден от водолази от река Дунава в района на парк „Приста“. Крадецът е бивш служител на търговско дружество за услуги на територията на фирма „Иванов къмпани“.
Както „Утро“ писа, кражбата беше извършена на 9 ноември. Сутринта управителят на фирмата установил, че металната каса с около 30 000 лева в нея липсва и веднага подал сигнал във Второ полицейско управление. Сейфът с размери 30х40 см не бил укрепен на плота, което улеснило много крадеца, влязъл в офиса след като отключил входната врата. Още тогава една от версиите беше, че това е дело на вътрешен човек.
По случая криминалисти започнаха незабавна работа под надзора на Районна прокуратура. Служители на фирмата бяха разпитани и в резултат са събрани достатъчно данни, че автор на престъпното посегателство е 38-годишен бивш служител, който напуснал преди два месеца, но бил недоволен от изплатеното му обезщетение. 
На 25 ноември мъжът е задържан, апартаментът, колата и вилата му са претърсени и в тях са намерени 90 грама златни накити, нов телевизор и хладилник с фризер, които били закупени с близо 16 000 лева от откраднатите общо 30 бона. Останалата сума от 14 025 лева е намерена в брой.
По време на разпита бившият служител във фирмата признал, че искал да си отмъсти, защото не му били изплатили пълното обезщетение. Затова откраднал металната каса, а след като прибрал парите, я хвърлил в Дунава под хижа „Приста“. Самопризнанието му било потвърдено от очевидец, който станал неволен свидетел как мъжът хвърля в реката сейф в района след рибарското селище. В четвъртък са извикани водолази от Горна Оряховица, които извадили металната каса от реката.
С прокурорско постановление крадецът е задържан за три денонощия, а в петък е оставен за постоянно в ареста от Районния съд, но вероятно ще обжалва наложената мярка в Окръжния съд.