Двойно по-високо обезщетение за счупен в катастрофа крак присъди състав на Окръжния съд, след като пострадалият обжалва решението на произнеслия се преди това Районен съд.
На 12 юли 2018 година група младежи се събрали в двора на училището в Басарбово и започнали да пият бира. След почерпката едно от момчетата решило да се поразходи с колата си, качило на предната седалка и 19-годишния тогава Ц.В., но приповдигнатото им настроение рязко се пречупило след изпуснат завой в последвала катастрофа. При удара дясното ходило на пътника било счупено и се наложило да лежи 10 дни в болница, да претърпи две операции и след това да носи 35 дни гипс. 
Шофиралият му приятел се признал за виновен за причинената в пияно състояние катастрофа и настъпилата в нея средна телесна повреда. Според одобреното от съда  споразумение с прокуратурата той получил едногодишна условна присъда с 3 години изпитателен срок и лишаване от право да управлява автомобил за година и два месеца. 
Автомобилът имал застраховка „Гражданска отговорност“ в „Бул Инс“ и Ц.В. поискал обезщетение, което застрахователят оценил на 3000 лева. Пострадалият обаче счел, че за преживените болки и страдания заслужава 25 000 лева, и подал жалба в Районния съд. След като отчели, че ищецът е знаел, че се качва в колата на пиян шофьор, магистратите му присъдили 6667 лева обезщетение. Това отново не го удовлетворило и той обжалвал пред по-високата инстанция. Нейното решение гласи, че младежът заслужава 20 000 лева обезщетение, но тъй като той доброволно се е качил в кола с пиян шофьор, трябва да получи 13 333 лева, към които застрахователят е длъжен да добави законната лихва  и разноските по делата.
Това решение обаче също може да се обжалва.