Предвидената да започне в края на седмицата благотворителна фотоизложба „Докосни мечтите ми“, която е част от националната изложба „Различните деца на България“ ще бъде отложена за пролетта заради въведените противоепидемични мерки, съобщиха организаторите - сдруженията „Дунавско сияние“ и „Смело сърце“. 
Инициативата е на „Различните деца на България“ и на столичния фотограф Анна Йончева. Тя е майка на две деца без увреждания, но е провокирана от отношението на малки и най-вече на големи към „онези“ деца. А към действие постъпва през пролетта на 2019 година, когато на детска площадка съученик на дъщеря й упорито й повтаря с неосъзната детска грубост и жестокост да не играе с Вики в инвалидната количка, защото можела да се зарази от него и да се разболее.
В русенската част от проекта участват 17 деца и техни снимки са част от експозицията. Всички те са поканени лично от Анна Йончева да се включат във виртуалната й изложба на 5 януари, където те ще могат едновременно да разглеждат фотосите и да ги коментират.