Футболистите на „Дунав“ загубиха с 0:1 домакинския си мач срещу „Лудогорец 3“. Срещата на Градския стадион  бе и последният им двубой от есенната сесия в шампионата на Североизточната Трета лига.
На трибуните бе техният старши треньор Илиян Памуков, който води и спечели двуседмична битка с коронавируса. Иначе човекът на пейката по обясними причини беше шефът на детско-юношеската школа Мартин Цирков.
Резултатът от този мач заблуждава. Както се казва, играта през цялото време беше в центъра, а гостите прибавиха трите точки с единствения си точен удар. За да бъде по-болезнено, те реализираха попадението в 86- а минута. Тогава русенската отбрана заспа и нападател на „Лудогорец 3“ се озова на чиста позиция. Дунавци се опитаха да хвърлят всичко в атака през оставащото време, но освен да завъртят няколко мелета, не успяха да измислят нещо сериозно.
Веднага след края на мача играчите на „Лудогорец 3“ полетяха по терена в еуфория, сякаш току-що бяха спечелили Шампионската лига. Трудно ще им се получи да бъдат като Марселиньо и Вандерсон, пък и традициите в Разград повеляват да се разчита на футболисти от Южна Америка.
Като цяло двубоят мина динамично, с високо темпо и... много грешки. Не може да се каже, че момчетата на „Дунав“ не се бориха. Напротив. Те не отстъпваха в единоборствата, стараха се, дадоха всичко, но си пролича, че пред тях стои много, много работа. По подобие на съперниците си от „Лудогорец 3“ също не създадоха кой знае какви положения, ако се изключат два тежки изстрела на Диян Димов. При втория топката профуча страховито покрай левия страничен стълб.
Най-справедливият резултат бе реми. Да де, но тази игра е на голове, а „Лудогорец 3“ се възползва от единствения си реален шанс
„Дунав“: Винченцо Ангелов, Димитър Тодоров, Мартин Иванов, Преслав Папарков, Мерт Тасим, Албер Силвиев, Диян Димов, Симеон Дочев, Константин Митев, Атанас Стамболов, Александър Кирилов /Дани Бонев, Иван Бакалски, Лятиф Латиф/.