Русенски крадец подобри всички рекорди за най-бързо връщане в затвора, след като изкара на свобода само няколко часа и отново бе прибран зад решетките заради светкавично връщане към занаята.
В понеделник в 20.30 часа на тел. 112 се получил сигнал от сервитьорка в ресторант в квартал „Дружба 3“, че от съблекалнята на заведението е откраднато якето й с намиращите се в него ключове за жилището и за колата й. Минути по-късно жена видяла, че шофьорската врата на автомобила й е отворена, а около него се навъртал непознат мъж. 
При пристигането на отзовалите се два полицейски екипа мъжът хукнал да бяга, но бързо бил хванат, а справката показала, че е на 35 години, има дебело криминално досие и същия ден е пуснат от затвора в Белене, където е изтърпял тригодишна присъда за кражби. 
При обиск в него са намерени ключът за фолксвагена на сервитьорката, ключовете за жилището й и взети от колата й вещи. И всичко това вероятно ще се окаже билетът му за експресно връщане там, откъдето е освободен часове по-рано.