Русенският невролог д-р Елена Вачева е сред водещите специалисти, които консултират безплатно болни от Паркинсон в рамките на стартиралата кампания „Върни си контрола над Паркинсон“. Освен в Русе, тя се провежда в още шест града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Стара Загора, по инициатива на Българското дружество по неврология /БДН/ и Националната организация на хората, болни от късен Паркинсон.
Целта е да се улесни достъпът на пациенти до специалисти, тъй като при правилно лечение състоянието на болния може да се поддържа на добро ниво с години. А в условията на пандемия от Ковид-19 е още по-важно тези хора да следват стриктно терапията си и да бъдат наблюдавани отблизо от невролог, за да бъде снижен рискът от тежко протичане на инфекцията при заразяване с коронавирус, казва акад.Иван Миланов, председател на БДН и директор на неврологична болница „Св.Наум“-София.
Русенци, които искат да се възползват от безплатните консултации при д-р Вачева, трябва да запазят час за преглед до 4 декември на тел. 0894 293 100, който е за цялата страна. Цената на разговор е според тарифния план на съответния мобилен оператор.
Повече информация за неврологичните консултации и заболяването на www.parkinson.bg и във фейсбук страницата „Живот с Паркинсон“.