Русенското Дружество на художниците ще празнува тази вечер юбилей - 75 години от създаването в града на Дунава на обединението на живописци, ваятели, графици. В централната зала на Художествената галерия на „Борисова“ 39 в 18 ч ще бъде открита мащабна изложба, в която участват със свои творби както утвърдени и изявени майстори, така и по-малко известни автори с по-скромни постижения в изобразителното изкуство. Така ще бъде показана широката палитра от способности и вдъхновения, която представлява днес русенското дружество. 
Очаква се на откриването на юбилейната изложба да поздравят членовете на дружеството кметът Пенчо Милков и неговият заместник Енчо Енчев. 
„Това може да бъде и последното събитие от културния ни календар преди въвеждането на по-строгите ограничителни мерки в условията на пандемия с Ковид-19“, коментира за „Утро“ Енчо Енчев.
Пак тази вечер в Художествената галерия председателят на Дружеството на художниците ще покаже и новия каталог, в който селектирани от професионално жури русенски автори са представени с кратка биографична бележка и по една творба. Каталогът излиза от печат с подкрепата на Община Русе по програма „Култура“.