„Към настоящия момент преписката по инвестиционен проект „Комплексен логистичен и промишлен парк Русе“ е одобрена от Българска агенция за инвестиции и е входирана по служебен ред в Министерството на икономиката. Очаквам компетентният орган - Министерството на икономиката, да анализира представената документация и да вземе окончателно решение. С оглед на гореизложеното считам, че следва да се изчака становището на компетентния орган“. Това пише в отговор до „Утро“ управителят на „Еонметалл България“ Антон Стайков по повод публикацията на вестника „Мечтите за малайзийски милиони за летището в Щръклево приключиха“.
Фирмата, която е българска, но в нея участва изпълнителният директор на солидната малайзийска компания „Еонметалл Груп Берхард“ Гох Чех Хуат и още трима чужденци, беше кандидат да купи общинското летище. Непреодолима пречка засега се оказва липсата на нужни сертификат за инвеститор Клас А, макар че срокът за получаването му бе удължен от Община Русе с три месеца. Отсрочката изтече на 17 ноември.
Предварителното съгласие, което бе дадено с гласуване от Общинския съвет, се счита за оттеглено, обясни зам.-кметът по икономика и инвестиции Златомира Стефанова.