Управителят на болницата в Бяла и бивш депутат д-р Ботьо Ботев не успя да се пребори с най-голямото здравно изпитание пред света през последните десетилетия - Ковид-19, и в понеделник вечерта затвори очи завинаги.
Специалистът по вътрешни болести се почувствал зле преди десетина дни и от седмица бил настанен в Интензивното отделение на Университетска болница „Медика Русе“, където бил интубиран. 79-годишният лекар е имал съпътстващи заболявания - диабет и сърдечни проблеми, които допълнително са влошили състоянието му, довело до фаталния край.
Д-р Ботев работи в Многопрофилна болница „Юлия Вревска“ от 53 години, като в последните 27 е бил неин управител, включително и в периода 2001-2009 година, когато изкарва два мандата като народен представител от НДСВ.
Поклонението пред тленните му останки ще се състои днес от 12 часа в двора на болницата.
Това е третият лекар в Русенско, загубил битката от Ковид-19. В средата на октомври от болницата в Бургас, в която работеше до последно, дойде шокиращата новина за смъртта на заразения с коронавирус дългогодишен началник на АГ комплекса в болница „Канев“ проф.Георги Хубчев. В началото на ноември в Ковид отделението на болница „Канев“ почина 63-годишната невроложка д-р Стефка Мишева, началник на отделение в болницата в Тутракан, работила дълги години в различни поликлиники в Русе.
Коронавирусът отне живота на още един известен и уважаван човек - един от доайените и председател на аграрната асоциация „Дунавско зърно“ Иван Караиванов. Негови колеги споделиха, че само преди месец едрият арендатор е претърпял тежка операция в Турция. Не е ясно къде се е заразил с патогена, който залива през последните седмици цялата страна. Поклонението ще бъде в четвъртък от 11 часа в гробищния парк „Басарбово“.