Баща и дъщеря ще пеят заедно в премиерното заглавие на Русенската опера „Бал с маски“ от Верди, което ще се играе днес от 19 ч в Доходното здание. Баритонът Венцеслав Анастасов ще влезе в ролята на Ренато, а своя дебют на оперната сцена ще направи 23-годишното сопрано Мария Анастасова, която ще пее партията на пажа Оскар. Режисьор на постановката пък е големият бас Орлин Анастасов - брат на Венцеслав и чичо на Мария. Така младата певица, внучка на оперното семейство Мария Венцеславова и Анастас Анастасов, става трето поколение от фамилията Анастасови в историята на Русенска опера.
„Правя дебют в много интересно време. В моя първи спектакъл съм обградена с толкова много професионалисти. Благодарна съм, че са търпеливи към мен и ми помагат“, споделя Мария Анастасова.
„Бал с маски“ е една от първите опери, в която Орлин Анастасов излиза на сцената на Русенската опера като съвсем млад бас. Оттам започва и световната му певческа кариера. Сега той се завръща в родния театър със същото заглавие, но като режисьор. „Бал с маски“ е третата му постановка за Русенската опера след „Трубадур“ и „Севилският бръснар“.
Съставът на премиерата ще бъде наистина впечатляващ, тъй като в ролята на Амелия влиза известното сопрано Цветелина Василева, а партията на Рикардо ще пее тенорът Борис Луков. Участват още Петя Цонева, Стоян Стоянджов, Момчил Миланов, Пламен Бейков, Иван Пенчев, Владимир Буриянов. Диригент ще бъде Сунай Муратов, хормайстор - Стелияна Димитрова Ц Хернани, концертмайстор - Ефтима Евтимова.