Русенският жп превозвач „Булмаркет Рейл Карго“ стана вторият в България, който се сдоби с локомотиви от високотехнологичната серия „Смартрон“ (Smartron) на „Сименс“, съобщиха от доставчика „Сименс Мобилити“. Двете нови машини вече са доставени в Русе.
„Смартрон“ е предварително конфигуриран локомотив, който комбинира всички предимства на стандартна машина с доказаната технология на платформата „Вектрон“ на „Сименс“, чиято надеждност вече е демонстрирана с над 300 милиона изминати километра. Моделът се предлага в България, Германия и Румъния. „Смартрон“ е предназначен за стандартно междурелсие, тежи около 83 тона и развива максимална скорост от 160 км/ч.
„Заложихме на марката „Сименс“ след дългогодишна експлоатация на техните локомотиви от предходни серии. Високотехнологичните характеристики на „Сименс Смартрон“ напълно удовлетвориха нашите изисквания за увеличаване флотилията на „Булмаркет рейл карго“ ЕООД с надеждни локомотиви, с които да подобрим ефективността на превозите и да гарантираме качествена транспортна услуга на нашите клиенти“, заяви Станко Станков, управител и собственик на „Булмаркет ДМ“.