Девет са загиналите в произшествия по пътищата в областта от началото на годината досега. Само от юли до края на септември са станали 300 пътно-транспортни нарушения със 139 ранени и двама убити на черната отсечка Русе-Бяла. катастрофите са с 25 повече от същия период на миналата година, но починалите сега са с трима по-малко, а ранените с един. Тези негативни факти бяха припомнени вчера от областта по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи - 15 ноември.
Според статистиката на КАТ най-опасните пътища в региона са Русе-Велико Търново, Русе-Разград, гара Бяла-Плевен, Русе-Силистра. Най-често кървавите сблъсъци са удари между две коли, в крайпътно съоръжение или дърво. Черната класация се допълва от катастрофи с участието на пешеходци или велосипедисти. През изминалата година в областта са загубили живота си шестима пешеходци и един велосипедист. 
От днес автомобилите в региона трябва да бъдат с годни за зимни условия гуми, осветление и изправни чистачки. Започва акция на КАТ.