Клиенти на „Кауфланд“ в „Дружба“ станаха свидетели на грозна сцена в ранния съботен следобед. Около 14.30 ч мъж на средна възраст поиска да влезе в магазина и беше спрян от двамата охранители, които му обясниха, че няма как да пазарува точно в този момент, тъй като  съгласно заповедта на здравния министър времето от 13.30 до 16.30 ч е „зелен коридор“ за клиенти на и над 65 години.
Изведнъж по-младият и атлетичен охранител се нахвърли върху мъжа с бутане, юмруци и ритници, като твърдеше, че гражданинът го обиждал, после и го наплюл.
„Какво ме търкаляте на земята като чувал с картофи!“, възрази нападнатият клиент и изстреля обидна реплика към младежа, който подхвана нова атака с ритници и крошета като в кикбокса. Просто не бе за вярване!
Тълпата се видя в чудо от разигралия се екшън. По-възрастният охранител направи всичко възможно да охлади страстите на младия си колега, който видимо изглеждаше горд от „геройството“ си.
„Може да си прав, може да си засегнат от обиди, но ти си тук, за да надзираваш обекта, а не да биеш хората“, обърна се към него един от насъбралите се граждани.
Младежът сякаш не го чу и влезе в магазина с походката на шампион в свободните боеве. 
Потърсихме за коментар полицията, откъдето ни обясниха, че след подаден сигнал пред магазина е пристигнал екип от Първо РПУ. Охранителят и битият мъж са установени, по случая е започнала проверка, която да изясни причината за побоя, каза вчера за „Утро“ директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодоро Атанасов.