Депутатът от ГЕРБ и областен председател на партията Пламен Нунев е поредният заразен с Ковид-19 представител на властта. През борбата с коварния вирус вече минаха кметът и трима от заместниците му, а областният управител Галин Григоров и заместникът му Валентин Колев все още се възстановяват от инфекцията.
На 5 ноември се върнах в Русе и вечерта вдигнах 40 градуса температура, каза вчера пред „Утро“ депутатът. 
Още на следващия ден той отива в болница „Медика Русе“, където установяват, че е заразен с Ковид-19, но рентгеновата снимка на белите дробове показва, че няма пневмония, и не се налага приемането му на лечение. Специалистите в Ковид сектора на болницата му предписват лекарства за домашно лечение. Личният му лекар е уведомен, за заразата знаят и в парламентарната група на партията.
„Мина седмица и нямам други симптоми освен кашлица, която вече отшумява. Смятам, че на 19 ноември вече ще съм във форма и отново ще се върна в парламента да помагам на колегите си“, допълни Нунев. Вчера той бе един от петимата заразени с К-19 депутати от ГЕРБ, които се регистрираха онлайн в Народното събрание и участваха в заседанието на парламента дистанционно. Тази възможност бе дадена с последните промени на правилника за работа на законотворците, приети в края на миналата седмица.
Вчерашният ден донесе най-големия пик на новозаразени в областта досега. С доказана инфекция са нови 218 души - с 26 повече от предния ден - и това нареди региона на незавидното пето място в страната по тази показател след София, Пловдив, Варна и Благоевград.
212 от инфектираните се лекуват по домовете си,  останалите шестима са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени отново в община Русе - 179, а най-малко в общините Борово и Ценово - по един. Така от март досега диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта вече са 2573. Активните случаи са 1561.
Същевременно през вчерашния ден бяха отчетени и  100 оздравели, което пък е положителен рекорд. С тях преборилите се с вируса в областта от началото на пандемията станаха 938.
За жалост има и двама починали и така жертвите на вируса станаха 74.