Новото оръжие в арсенала на телефонните измамници - коронавирусът и нуждата от спешно лечение, проработи, но по щастлива случайност престъплението бе пресечено, преди парите да попаднат в лапите на босовете. 
Във вторник около 11 часа на телефона на 81-годишна жена от Караманово се обадил непознат мъжки глас, представил се за доктор от Свищов и казал, че дъщеря й е болна от коронавирус. И докато очите на  уплашената майка се пълнели със сълзи, „докторът“ я успокоил, че ако даде 10 000 лева, може да купи кръвна плазма от Румъния и да я излекува. Жената със свито сърце обяснила, че има само 4900 и получила нареждане да увие парите във вестници, после в стара тениска, да ги сложи в чанта и да чака пред къщата й да спре автомобил.
Веднага след това измамникът се обадил на произволно избран по телефона мъж в Караманово, успял да го заблуди, че е личният му лекар и го помолил да отиде на адреса на старицата, да вземе от нея чанта с пакет спринцовки и да ги занесе в центъра на Копривец, където щял да го чака друг доктор. По никакъв повод обаче не трябвало да пипа пакета, защото можело да се зарази от спринцовките.
Мъжът отишъл до къщата на жената, която много добре познавал като майка на негов приятел, която се успокоила при вида на познат човек и с охота му дала чантата с парите. Когато вкараният без да подозира в престъпна игра човек отишъл до центъра на Копривец, не открил никакъв доктор и се обадил на номера, от който го потърсило „джипито му“. Мнимият лекар сменил инструкцията - колегата му в Копривец отсъствал и куриерът трябвало да остави чантата до табелата в края на селото в посока Попово. Тогава човекът се усъмнил, че работата не е чиста, отворил чантата и като видял какво има вътре, веднага звъннал на приятеля си - пенсиониран полицай от управлението в Бяла. Като чул какво се случва с майка му, той казал на приятеля си веднага да отиде в Бяла и да предаде парите на бившите му колеги. Така измамата била разкрита, а парите на жената  - спасени.