Реконструкцията на една от най-натоварените русенски улици - „Потсдам“, я прави от двулентова в четирилентова, което облекчава много трафика по нея. Всичко това е прекрасно, но свършва... 100 метра преди края й, където четирите ленти отново се събират в две. Причина за своеобразната тапа е автосервиз върху частен терен, чийто собственик категорично отказва да бъде отчужден.
От Общината отдавна водят преговори с надеждата, че ще постигнат споразумение със собственика. Говори се, че той няколко пъти вече е вдигал цената на обезщетението - дали защото иска да спечели повече, или защото наистина не иска да си даде имота, засега не е ясно. Теренът е отдаден под наем на автосервиз, който се ползва от много клиенти. Според тях разрушаването му ще нанесе тежък удар върху бизнеса на наемателя, от който той трудно ще се възстанови. От друга страна, собственикът на терена ще изгуби добри и редовни приходи и най-вероятно той калкулира именно това в исканата сума за обезщетение.
Засега ситуацията изглежда патова, но въпреки това реконструкцията на „Потсдам“ продължава. По тази причина до 23 декември се въвежда временна организация на движението. Затваря се северното платно в частта от Мол Русе в посока ул.“Иван Ведър“, като движението на превозните средства ще се става двупосочно по новоизграденото южно платно на улицата, съобщиха от Общината. Оттам призовават участниците в движението да спазват стриктно временната организация и поставените пътни знаци и табели.