В електронна среда ще се води обучението от днес до 20 ноември на учениците от трети до седми клас в Училището по европейски езици. Заповедта на министър Красимир Вълчев след подадено искане от директора на гимназията Добромира Николова чрез началника на РУО Росица Георгиева за преминаване в онлайн режим пристигна вчера. От края на октомври за две седмици в такъв формат текат и часовете на всички ученици от осми до 12 клас в училището.
Разрешение от министъра за обучение онлайн на учениците от 3 до 7 клас очаква и СУ „Васил Левски“. Днес часовете ще бъдат намалени по 30 минути, а от 11 ноември ще се премине онлайн. Децата от предучилищните, първи и втори клас ще продължат да учат присъствено.
СУ „Васил Левски“ е училището, което първо даде жертва на коронавируса - в неделя почина 60-годишната учителка по български език и литература Здравка Славова. „Учителският колектив и ръководството на СУ „Васил Левски“ с прискърбие посрещнаха тъжната вест за кончината на дългогодишната и уважавана от всички ученици и учители преподавателка по БЕЛ - Здравка Славова. Нейният пример, нейните насърчителни думи, нейните уроци ще останат завинаги в паметта на учениците й, а колегите й никога няма да я забравят.
Поклон и светъл път, Здравче! Тъжим!“, написаха вчера колегите й в сайта на училището.
В електронна среда учат и децата от ОУ „Тома Кърджиев“ заради 15 болни учители и 30 ученици, онлайн ще продължат и занятията за учениците в НУ „Петко Р.Славейков“ в Бяла, които бяха разпуснати до 7 ноември. Първите русенски училища, които преминаха към дистанционна форма на обучение бяха Математическата гимназия и ОУ „Любен Каравелов“.
Новозаразените русенци от вчера са едва трима, сочи информация на Регионалната здравна инспекция. Те са в добро общо състояние и са настанени за лечение по домовете си.
Този минимален брой заразени обаче се дължи и на минималния брой тестове. За съжаление предходната седмица бе най-негативна за Русе от началото на пандемията през март. Регистрирани бяха 724 нови случая, като само в един от дните - 3 ноември, те бяха 192! По данните за заболяемостта пред последните 14 дни областта остава в червената зона с 630.4 потвърдени случая на 100 000 души население при норма за излизането й от нея по-малко от 120 заразени на 100 000 за две седмици. 
Трагичната статистика отчита 23 починали носители на вируса през миналата седмица. 
Единственото положително е, че расте броят на оздравелите и това е тенденция. От 2 до 8 ноември избавилите се от коварния патоген са 441 души.