„Всички ни плашеха със състезателките от Турция, които бяха фаворити сред участниците и дори действаха с отборна стратегия. Но на старта застанах със самочувствие, като носех българския трикольор, обрисуван върху лицето ми“. Това каза  Ясна Петрова от русенския лекоатлетически клуб „Истрос“ по време на награждаването й от кмета Пенчо Милков със символичен медал с герба на Русе за шампионската титла от балканския шампионат по планинско бягане в края на октомври в Брашов, за която „Утро“ своевременно съобщи. Освен че спечели индивидуалната титла, 18-годишната атлетка допринесе и за сребърния медал на тима си в отборното класиране.
„Действително опонентките ми съставиха стабилен фронт. Сливайки се с терена и стискайки зъби, успях стъпка по стъпка да го разбия. Но дойде умората - губех темпо, нямах въздух, въпреки окуражителните викове на треньорите ми по трасето. Единствено имах сила да си повтарям едно нещо - „Можеш!“ и да го вярвам с всяка моя жилка, с всеки мускул“, добави първата българска шампионка по планинско бягане, която тренира от 10 години и в тази доминирана от Ковид пандемията година прави най-добрия си сезон.
„Шампионският резултат не е само лична победа за Ясна, а е и повод за гордост на целия град“, посочи Пенчо Милков.
„Поласкана съм от топлото отношение. Оттук нататък, когато бягам, няма да бягам само за себе си и за любимите си хора, а ще имам съзнанието, че го правя и за град Русе“, отвърна победителката, който се готви под ръководството на треньорката Маргарита Стоянова.