Четирима пациенти с Ковид-19 са настанени в новото отделение за лечение на заразени с коронавирус, в отделението за палиативни грижи на Комплексния онкологичен център в квартал „Родина“, съобщи за „Утро“ управителят д-р Камен Кожухаров. Тримата от тях са с остра дихателна недостатъчност, ниски нива на кислород и с пневмонии. Четвъртата пациентка е по-добре.
 Отделението разполага с 37 легла и е на първия етаж в сградата на ул.“Стоян Заимов“. То беше трансформирано в ковид сектор само за една седмица, като раковоболните бяха преместени на втория етаж. При тях се влиза от задния вход на сградата, а за заразените с ковид входът е отпред. Целта е да не засичат болните от рак с тези от коронавирус, подчерта д-р Кажухаров.
Междувременно в Русе негативната тенденция за резки скокове ва новоустановените носители на коронавирус дава признаци за обръщане. След като през миналата седмица градът и региона стигнаха до 192 души за ден, през последните три дни на миналата седмица са 302 - 148 в петък, 114 в събота и 40 вчера. Вероятно и днес броят на заразените няма да е голям заради по-малкото направени тестове. Дали благоприятната низходяща линия ще продължи, ще стане ясно във вторник.
За трите дни са починали 12 пациенти, с което броят на загубили битката с коронавируса в региона от март насам стана 60. Оздравелите са 59, с тях излекуваните вече надхвърлят 600.