Оше едно училище в Русе мина на онлайн обучение заради болни учители и ученици. Това е ОУ „Тома Кърджиев“, където 15 от 35-те учители от петък отсъстваха от занятия по различни причини. 
„Трима от тях са с доказан Ковид-19, други седем са карантинирани поради контакт със заразени с коронавирус техни близки, а останалите петима преподаватели са със симптоми за грип, но PCR тестовете са им отрицателни“, обясни ситуацията за „Утро“ директорът Юлиян Илиев.
От занятия миналата седмица са отсъствали и 30 ученици, като трима шестокласници са с коронавирус, останалите са с грип.
„Това наложи в петък да подадем искане до министъра на образованието Красимир Вълчев с копие до началника на РУО в Русе Росица Георгиева за минаване на електронно обучение до 20 ноември“, посочи директорът Илиев.
С ОУ „Тома Кърджиев“ училищата, които учат в електронна среда в региона, станаха четири. Първо това се случи в Математическа гимназия, след това бяха разпуснати учениците в НУ „Петко Р. Славейков“ в Бяла и ОУ „Любен Каравелов“.