Със строени в 13.30 ч пред Втора пожарна специализирани автомобили и на фона на пуснати сирени и светлинни сигнали пожарникарите от Русе, които вчера бяха на дежурство, подкрепиха символично националния протест на колегите си от системата на МВР. Исканията към ръководството на МВР са за увеличение с 30 процента на заплатите на служителите в министерството, които също като други ведомства са на първа линия в борбата с Ковид-19.
„Колегите, които са в момента на протест в София, всички колеги от цялата страна, да извадят пожарните автомобили пред гаражите и да включат светни подкрепят в нашата морална чест и достойнство. Затова ние пускаме сирените и маяците в тяхна подкрепа. Ние също бихме искали да сме там, но в момента дежурим и за тях, за всички колеги, които са на първа линия в системата на МВР“, заяви от името на всички старши пожарникарят Никола Воденичаров.
До националния протест се стигна, след като имаше регионални протести на членовете на Синдикалната федерация на МВР, а последвалите преговори с ръководството на министерството не доведоха до желания резултат.