Затворилият преди 6 години „Мега мол“ срещу болница „Канев“ вече е собственост на швейцарец, научи „Утро“. Това се е случило чрез придобиване на досегашния собственик „Цитисиме Трейд“, извършено през друга фирма. Договорът е подписан точно на 31 декември 2019 г., но е вписан в Търговския регистър едва преди месец. 
„Мега мол“ бе продаден през миналата година на неизвестната столична фирма „Цитисиме Трейд“, след като за пет години продажната му цена бе намалена от 52 млн. на малко над 3,7 млн. лева. 

Новият собственик не направи нищо, за да използва по някакъв начин новата си придобивка. Сега става ясно, че само след няколко месеца 100% от „Цитисиме Трейд“ са закупени от „Дениз 2001“ ЕООД - друга столична фирма, управлявана от бургазлията Андрей Андреев. Цената на сделката не се съобщава.
„Дениз 2001“ е еднолична собственост на „Еколенд Инженеринг“ ЕООД, също софийско дружество, занимаващо се с търговия на едро. То пък е 100% притежание на „Технохолдинг“ ЕООД, София. Последното допреди няколко години е било част от „Техноимпортекспорт“, но през 2016 г. е прехвърлено на „Гелабо“ АГ /Швейцария/, собственост на Иво Патрик Гислер, швейцарски гражданин. 
Според данните в Търговския регистър Гислер притежава още няколко небезизвестни български компании - „Техноимпортекспорт“ АД, „Химкомплект инженеринг“ АД и „Химкомплект - 2000“ АД, чиито обороти се измерват в милиони и десетки милиони. За русенци остава да се надяват, че новият собственик има идея за какво да използва новата си придобивка и активите за десетки милиони ще бъдат впрегнати в работа. Но съдейки по това, че сделката е сключета преди близо година, а оттогава движение около мола няма, надеждите не са особено големи.