Известната българска писателка Здравка Евтимова ще гостува в Русе за среща с читатели в края на седмицата. Това съобщиха от международно дружество „Елиас Канети“, които бяха предвидили тази среща да бъде финална за проведения пореден литературен фестивал, но заболяване от коронавирус на предишен гост отложи това събитие. 
Белетристката, която е може би най-превежданата и издавана българска писателка в англоезичния свят, ще очаква русенци на 8 ноември, неделя, от 16 ч в камерната зала „Слави Шкаров“ на Доходното здание. В Русе тя ще сподели с читатели сборника „Юлски разкази“. Той излиза през 2017 г. и става най-четената книга от български и чуждестранни автори в Столичната градска библиотека. 
Само преди месец Здравка Евтимова стана носител на националната литературна награда „Христо Г.Данов“, която й бе присъдена за цялостно творчество. Сред най-популярния факт за писателката е, че през 2015 г. нейният разказ „Кръв от къртица“ е включен в учебниците по английски език за гимназисти в Дания, а от 2019 г. същият разказ става част от учебник за прогимназиите в САЩ. 
След срещата със Здравка Евтимова в същата зала Момчил Михайлов-Момо ще представи своята визия за Хонгконг с автентичен звук, записан по местните улици, и музика на живо.