Как да разкрасите апартамента си с декоративни възглавници?

С оригинални декоративни възглавници се придават специален характер и неповторим чар на интериора на всяка стая в апартамента.

Всеки, който иска да трансформира апартамента си може да използва възглавниците по уникален начин. Преди това те са били предназначени само за спане, по-късно започват да се използват за вътрешен дизайн за интериора на апартамента.

Да не забравяме, че възглавниците създават специално усещане за уют и комфорт в дома. И ако те са уникални, тогава интериорът на всеки дом със сигурност ще е строго индивидуален.

Как да изберем подходящите декоративни възглавници за апартамента си?

Предлагаме ви четири основни съвета за правилен избор. на декоративни възглавници

  • Преценете първо формата им:

Формата на тези меки аксесоари за фотьойл и диван може да бъде много разнообразна: кръгла, квадратна, овална, правоъгълна, шестоъгълна…. В магазините има опции за всеки вкус, но ако е трудно да намерите точно това, от което се нуждаете, може да се направи възглавница по поръчка. Каквато и да е избраната формата на възглавниците, то те трябва да са хармонично и естествено вписани в интериора на жилището.

  • Важен е материалът, от който са направени:

Като материал за възглавници се използват различни материи: кадифе, коприна, велур, памук, лен, вълна, вискоза, изкуствена кожа, полиестер, коноп, овча кожа и гоблен. В случая – важна е  текстурата, тъй като много тъкани никога няма да могат да  са съвместими помежду си. Например, такива скъпи тъкани като брокат, кадифе, метализирани тъкани е малко вероятно да са подходящи при мебели със стандартни тапицерия.

  • Внимавайте с цветовата палитра:

Важно е винаги да използвате при възглавниците цветовете, които вече са в интериора на стаята. Така се постига завършеност и обединение на всички интериорни елементи в една балансирана композиция. Дори в една стая в стил минимализъм само с една възглавница може да се постигне висока степен на уникалност в интериора.

  • Не подценявайте броя им:

Тук е важно преди всичко да се определи броя на възглавниците като декорация в дома: не трябва да се прекалява. Опитайте се да намерите оптималното количество. Това е приблизително от три до седем броя.

Интериорът в апартамента се оказва, че е отражение на собствената личност на обитателя.

Затова бъдете креативни в неговото организиране, а декоративните възглавници ще създадат ярък акцент, ще внесат усещане за топлина, красота, стил и комфорт в стаите. Те са практични както за студения, така и за топлия сезон, защото могат да трансформират помещенията по неповторим начин.