Допълнителни 41 легла за пациенти с коронавирус се разкриват в две болнични заведения в Русе и Бяла със заповеди на Регионалната здравна инспекция, научи „Утро“. 
Болница „Юлия Вревска“ в Бяла досега разполагаше с 16 легла. От днес те се увеличават с 4 или или с 25%, каза началникът на медико-информационния отдел Димитър Димитров. Това се прави по указания на Здравната каса и на Министерството на здравеопазването заради увеличения брой заразени с коронавирус пациенти.
Определените легла за лечение на Ковид-19 в Комплексния онкологичен център са 37, но разкриването им ще стане, след като се изгради инфраструктурата в отделението по палиативни грижи на ул.“Стоян Заимов“ в кв.“Родина“, обясни управителят на лечебното заведение д-р Камен Кожухаров. По въпроса се работи максимално бързо и д-р Кажухаров се надява до броени дни отделението да започне да приема болни.
Всички останали 144 Ковид легла в трите болници в Русе са заети.
В болница „Канев“ функционират 62 легла в двете Ковид отделения. В момента там няма свободни места, но ако се наложи, ще бъдат разкрити, казаха от лечебното заведение. 
В болница „Медика Русе“ функционират 46 легла, а в Белодробната болница - 36. От двете болнични заведения обаче изразиха готовност при нужда да приемат още пациенти с доказан коронавирус, като за целта ще извършват вътрешни размествания, за да няма върнати заразени хора.