Изминаха вече почти 10 месеца откакто Тайсън Фюри победи с технически нокаут Дионтей Уайлдър в мача им за титлата в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC). Заслужен успех, тъй като Циганския крал доминираше преди на двубоя да бъде сложен край в седмия рунд. Уайлдър обаче продължава да си намира оправдания за поражението. А последното от тях е може би най-странното!

След като първо посочи тежкия костюм, с който излезе на ринга, като причина за загубата, а после добави, че всъщност се е боксирал с контузия, Уайлдър стигна още по-далеч в оправданията. Сега Бронзовия бомбардировач твърди, че във водата, с която се освежаваше между рундовете, е имало... мускулни релаксанти.

Според Уайлдър, отговорен за това е вече бившият му треньор Марк Бреланд. Последният бе освободен от американския боксьор, тъй като именно той хвърли бялата кърпа по време на двубоя с Фюри, давайки знак на съдията да спре мача.

"Водата ми не бе чиста, сякаш отпих от мускулен релаксант или нещо подобно. Беше бъркана. Усещах, че все едно нямам контрол върху тялото и краката ми, които чувствах слаби. Мисля, че той (Марк Бреланд) има нещо общо и с моята вода.", казва Дионтей, цитиран от известния спортен журналист и боксов специалист Майкъл Бенсън, чието име наскоро бе замесено във фалшива новина за контузия на Кубрат Пулев.

В момента Уайлдър, който има впечатляващите 42 победи, 1 равенство и 1 загуба на професионалния ринг, се готви за нова голяма битка. Американският боксьор атакува остро Фюри, тъй като британецът обяви, че трети мач между тях няма да има.

"Време е да бъдеш мъж и да спазиш споразумението ни. Как ще се биеш с Карлос Такам, вместо с мен... Трябва да се шегуваш...", написа Дионтей в социалната мрежа "Туитър".