24-годишният Денислав Янев от Търговище е новият носител на наградата за млад режисьор „Слави Шкаров“. Това обяви в събота вечерта председателят на журито театроведът Никола Вандов. Хубаво е да има такива конкурси, които стимулират млади режисьори да развиват творческите си идеи и да се чувстват оценени, каза Вандов. Награждаването стана, след като публиката гледа спектакъла на русенската театрална трупа „Рожден ден“ на Харолд Пинтър, поставен от миналогодишният лауреат на приза Веселин Петров. 
Денислав Янев, който е роден в Търговище, участва в третото издание на режисьорския конкурс с пиесата на Игор Бауерзима „Една крачка до предела“. Спектакъла с участието на актьорите Ивона Маврова и Явор Гаджев той поставя на сцената на търговищкия театър, в който работи след дипломирането си в НАТФИЗ „Проф.Кръстьо Сарафов“ преди две години. Денислав прави първите си опити в режисурата  „още като ученик в езиковата гимназия „Митрополит Андрей“, като през 2013 г. създава филма „Училищни ужаси“. По-късно прави първото порода си представление в пътуващ влак, за свои постановки в театъра в Търговище избира нестандартни драматургични текстове. 
Както „Утро“ вече писа, номинациите за третата национална награда „Слави Шкаров“ бяха три - и русенската публика имаше шанса да види режисьорската работа освен на Денислав Янев, също и на Дамян Тенев /“Януари“ с актьори от хасковския театър/ и авторския моноспектакъл „Game over“ на Ованес Торосян. Селекционерът Богдана Костуркова бе подбрала тези три постановки измежду повече от 30 изгледани от нея спектакли. 
Денислав Янев получи грамота и правото да постави свой спектакъл на сцената на русенския театър. Надявам се, че този бъдещ спектакъл ще бъде още по-провокативен и по-рисков, каза при получаването на наградата „Слави Шкаров“ отличеният режисьор.