Четири бариери от ръчен тип на двете входно-изходни точки на „Кауфланд“ на бул. „Липник“ ще спират среднощните дрифтъри. Информационна табела съобщава, че паркингът ще се ползва безплатно до 120 минути. След приключване на работата на магазина с клиенти в 22 часа и заминаването на служителите, бариерите ще се спускат в 23 часа и паркингът ще бъде достъпен отново едва на сутринта, преди започване на работния ден, обясниха от хипермаркета.
Основна причина за затварянето на паркинга през нощта е да се ограничи възможността в малките часове младежи да го използват за дрифт. Засега проблем не създават нито сутрешните претоварвания на лекарства от камиони в микробуси, нито учебните автомобили, които използват маркировката, за да се упражняват в паркиране. Личните автомобили на живеещите в района, които използват терена за паркиране, също не били толкова много.
Предстои тази седмица бариерите да се тестват и при одобрение от централата в София да започнат да функционират постоянно. Засега не е ясно как ще става засичането на времето за престой и заплащането за просрочване, при положение че монтираните бариери са с ръчно вдигане и спускане.