Оказва се, че плочките от гранитогрес намират широко приложение във всеки дом

Става дума за изкуствено произведена суровина, която не се влияе от директната слънчева светлина, промените в температурата, високата влажност, силното натоварване в съвременния дом. Днес плочките от гранитогрес се използват външно и вътрешно в жилището.

Важно уточнение: има разлика между гранит и гранитогрес:  първият е напълно естествен материал, който съдържа кварц, фелдшпат и калий. А гранитогресът отлично имитира гранита, като за първи път се произвежда в Италия,  а днес вече и в много страни по света. Това е изключително издръжлив на натоварване материал.

Гранитогрес – къде се използва в дома?

Вътрешно може да се използва при облицовки на баня, кухня, тераси. Например, плочките от този материал са здрави и се ползват за подови настилки.

На пазара има различни видове гранитогрес, а техните размери са: 600x600 mm, 400x400 mm, 300x300 mm. Предлагат се и такива в нестандартни размери. Дебелината им започна от 15 мм. Гранитогресните плочки, които могат да се ползват във всеки дом са в различен цвят и , разбирасе, различна цена.

За вътрешен интериор с тях се постигат удивително добри композиции.

Като най-търсени са тези: в синьо, кафяво, теракота, бордо, черно и бяло. В същото време те имитират различни текстури. Плочите от гранитогрес се комбинират чудесно с други материали.

  • Най-често имат употреба в банята – за пода или за стените. За това помещение е хубаво да се изберат плочки с високо качество, заради високата степен на влажност и резките промени в температурата.
  • Подовете от гранитогрес изглеждат чудесно в кухнята на един дом. Защо? Причините са много: например, на него не се задържат мазни петна,  не води до алергии и не съдържа вещества, които са опасни за здравето на човека и домашните любимци.
  • Собствениците на някои жилища имат също и стъпалата от гранитогрес. Те са с дълъг срок на експлоатация  и не се променят във времето. наистина чудесно решение.
  • Интересна е употребата на такива плочки във вид на декоративно пано в кухнята или дневната, което използва цялото богатство от цветове и текстури.