Интервюто на главния мениджър на ФК „Дунав“ Деян Йорданов за „Утро“, в което той признава, че клубът има да изчиства дългове от близо 150 000 лева, предизвика светкавичната бурна реакция на Димитър Димитров-Кулеманс. Председателят на Областния футболен съвет се обади вчера в редакцията, за да излезе с позиция по темата.
„Четох интервюто най-внимателно. Моите уважения към младите ръководители на „Дунав“, но не мога да разбера защо непрекъснато, не само в техни изявления, се заобикаля името на д-р Симеон Симеонов. Аз ще кажа в прав текст, че основните дългове са по времето на неговото управление. Говоря за 38 000 лева за наем на Градския стадион, 27 000 лева за заплати към футболисти и треньори, 44 000 лева заради подписването на договор със световно неизвестния турски футболист Беркан Дорду. Ние не сме виждали очите на тази звезда, камо ли да играе официален мач. Чудя се как нито една институция не прояви интерес към източването на клуба от президента-фен!
В същото време същите институции се затваряха и затварят очите при изграждане на базата в „Здравец“. Срещу концесия за 35 години и годишна концесионна такса 3600 лева с ДДС. Значи пари за футболния тим нямаше, но за всичко друго плюс ресторант имаше! Щото вероятно футболът не може да върви без заведение. Аз съм потресен от подобна наглост. За мене няма съмнение, че пандемията с вирус „д-р Симеон Симеонов“ ще държи клуба под водата поне няколко години. Измъкването от тази яма ще е голяма мъка. Добре е поне, че „Дунав“ има футболен отбор, макар и да играе в Трета лига. Не искам да си приписвам никакви заслуги, но аз уредих този вариант покрай контактите си в БФС. Друг изход нямаше. Ако имаше, той беше да няма никакъв представителен тим“.