Барселона спечели големия мач на вечерта в Шампионската лига. Селекцията на Роналд Куман триумфира при гостуването си на Ювентус с 2:0. Каталунците демонстрираха динамичен футбол, който можеше да им донесе и далеч по-изразителен успех. "Блаугранас" обаче си останаха само с головете на Усман Дембеле през първата част и Лео Меси от дузпа в края. Антоан Гризман удари гредата още в началото, а пък аржентинският маестро остана длъжник с трите си големи пропуска.

Ювентус продължава да се представя доста неубедително под ръководството на Андреа Пирло, но въпреки това, може да съжалява за развоя на събитията в Торино. Най-малкото поради факта, че Алваро Мората постигна хеттрик от отменени попадения поради засади, доказани със системата ВАР.

 

В края пък изгонен от "бианконерите" беше Мерих Демирал. По този начин Юве остава на второ място в група G с три точки. Барселона е на лидерската позиция с шест пункта.

Барселона стартира този мач на изключително високи обороти и до 60-ата секунда вече имаше три чисти голови положения. Още при първата каталунска атака, Шчесни трябваше да се намесва при изстрел на Пянич. Последва меле в наказателното поле на "Старата госпожа", при което Антоан Гризман стреля силно в дясната греда.

Креативният футбол на Барселона даде ефект в 14-ата, когато Усман Дембеле даде аванс на гостите. Недолюбваното крило навлезе от фланга и след серия от фитнове шутира. Кълбото се отклони в крака на Феде Киеза и доби такава траектория, че го направи неспасяемо за стража на домакините.

Юве моментално можеше да се върне в мача, но попадение на Алваро Мората беше отменено поради засада, която бе доказана благодарение на ВАР.

В 23-ата минута Лео Меси можеше да удвои преднината на Барса. Аржентинският маестро комбинира с Гризман и от удобна позиция насочи с левия си крак. За щастие на домакините, топката премина покрай дясната греда.

Алваро Мората се изнерви сериозно, след като ВАР отмени втори негов гол. Този път с настъпването на половин час футбол в Торино. И тук причината бе прозаична - засада. Последната добра ситуация за това полувреме бе в актива на Барселона. Само бързата изява на бранител в "черно-бяло" попречи на Усман Дембеле да вкара втория си гол в 35-ата минута.

Познайте какво се случи в 58-ата минута, ами да - Алваро Мората постигна хеттрик от отменени попадения. Испанецът наглед се бе позиционирал отлично и пак преодоля Нето с надеждата вече да е 1:1. И тук обаче видеоасистентът влезе в употреба, а той беше категоричен - засада!

Динамичният развой на събитията веднага ни пренесе от другата страна на терена, където в рамките на 120 секунди, Лионел Меси пропиля две добри възможности за гол.

Надеждите на Ювентус да се добере до нещо повече в този страхотен двубой се изпариха в 85-ата минута. Тогава съдията Дани Макели показа втори жълт картон на турския брантел Мерих Демирал.

Крайното 0:2 бе фиксирано в 91-ата минута. Федерико Бернардески събори Ансу Фати в наказателното поле на "Старата госпожа" и се отсъди дузпа, която беше майсторски реализирана от Лионел Меси.

В следващия кръг Барселона приема на свой терен Динамо (Киев). Ювентус гостува на унгарския Ференцварош.

ЮВЕНТУС - БАРСЕЛОНА 0:2

0:1 Дембеле (14"), 0:2 Меси-дузпа (90+1")