Красимира Стоянова прави майсторски клас в Русе. Той ще започне на 9 ноември и ще продължи до 15 ноември, мястото за провеждането е зала „Европа“ в Доходното здание. Акомпанира проф.Д-р Боряна Ламбрева. Заключителният концерт ще бъде на 15 ноември от 19 ч в зала „Филхармония“, той ще бъде с участието на оркестъра на Русенската опера, диригент ще бъде Димитър Косев. 
Красимира Стоянова е камерзингерин на Щатсопера във Виена. Именитото сопрано е завършила русенското Музикално училище в класа по цигулка, а след това се дипломира и в Академията по музика в Пловдив. Започва музикалната си кариера като цигулар, а през 1995 година дебютира като певица на сцената на Софийската опера в ролята на Джилда в „Риголето“. През 1998-а получава покана за солист на Виенската опера, следват адмирации за нея в Карнеги Хол, Метрополитън опера, Вашингтонската национална опера, Ковънт Гардън, Залцбургската опера, Лондонската кралска опера, Цюрихския оперен театър, Националната опера в Хелзинки, Националната опера в Берлин, Театро Колон в Буенос Айрес и други. 
Мастеркласът е част от богатата програма на Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“, която НУИ е подготвило за 60-годишнината от създаването си. По-голямата част от концертите и изявите бяха предвидени за първата половина на 2020 година, но връхлетялата пандемия от Ковид-19 принудително измести повечето от събитията. Много от тях училището провежда сега, след началото на новата учебна година, като преподавателският екип и учениците се надяват новата вълна от коронавируса да не попречи отново на празничното настроение.