97-те нови случаи на Ковид-19 вчера прехвърлиха границата от 1000 заразени в областта от началото на пандемията и за пореден път поставиха рекорд за последните 24 часа. 88 от новозаразените са в домашна изолация поради липса на сериозни оплаквания, а девет са на лечение в трите болници. Засега от РЗИ не дават информация дали част от заразените са от един колектив.
Лошата новина е, че вчера в болница „Канев“ са починали двама човека - 75-годишна жена от Русе и мъж на 74 години от Бабово. Те са страдали от захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания, които са спомогнали да загубят битката с коронавируса. С тях починалите от Ковид-19 от началото на пандемията в региона станаха 32 - 19 мъже и 13 жени. За денонощието има и 16 излекувани пациенти, с което броят на оздравелите в Русенско достигна 444.
От март насам диагностицираните с Ковид-19 в областта вече са 1003, като активните случаи са 527. От тях 95 са на болнично лечение, а 432 са по домовете си. 
В изпълнение на заповедта на здравния министър проф.д-р Костадин Ангелов от днес всички ученици от 8 до 11 клас минават на онлайн обучение през следващите две седмици. Децата от първи до седми клас ще продължат да учат присъствено в училищата, но няма да участват в организирани извънкласни форми. Всички тренировки и спортни състезания ще се провеждат без публика до 12 ноември. От вчера са затворени и нощните заведения. Дали тези мерки ще бъдат удължени, зависи от здравната обстановка в страната през следващите дни.