Нов мрачен рекорд бе поставен вчера в Русе, след като само за денонощие бяха установени 90 новозаразени с Ковид-19, почти двойно повече от предния пик, регистриран в събота - 53 души. 
По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ инфектираните не са свързани помежду си и епидемични взривове няма. 54 от позитивните са жени, а 36 са мъже. 83 от тях остават под домашна изолация, седем са настанени на лечение в болница. За съжаление един от тях, мъж на 82 години с тежки сърдечни заболявания, е докаран в кома в болница „Канев“ и е издъхнал въпреки усилията на медиците. С него починалите от коронавирус в областта станаха 30.
Сред новите случаи от вчера има четирима ученици - трима 11-класници от Английската гимназия и 10-класник в Националното училище по изкуствата „Проф.В.Стоянов“. С коронавирус са и нови три учителки от СУ „Васил Левски“, ОУ „Иван Вазов“ и гимназията по икономика. Заразени са също хигиенистка от Европейското училище и учителка от детска градина „Иглика“, където коронавирусът стъпва за първи път.
С вчерашните случаи общият брой на диагностицираните с Ковид-19 в областта стана 903 души. Активните случаи са 445. От тях 77 са на болнично лечение, а 368 са в домашна изолация. Има и девет новоизлекувани, които увеличават групата на оздравелите на 428 души.