Турчин с нидерландски паспорт, който е в затвора от януари за разпространение на дрога, получи окончателна присъда. 61-годишният Хюсеин Ч. бе задържан в Селеметя, където от 31 декември заживял на семейни начала с местна жена и започнал да продава екстази на тийнейджъри по нощни заведения и дискотеки. Заловен е на 6 януари, а при обиска в дома му са открити 103 наркотаблетки за 1500 лева, след което Хюсеин беше вкаран в ареста, а впоследствие прехвърлен в затвора в Белене.
Вчера състав на Окръжния съд одобри споразумение Хюсеин да изтърпи година и четири месеца затвор и да плати 7000 лева глоба. Наказанието вече е в сила и ще изтече след 7 месеца, тъй като ще се приспаднат изкараните до момента зад решетките девет месеца. Присъдата обаче може са обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново. 
Още едно наркодело тръгна вчера, но веднага бе отложено с месец заради отсъствието на обвиняемата от адреса, където е била под домашен арест. Това доведе до съдебна заповед за ефективното й задържане.
Т.И. беше задържана на 18 януари, докато продава наркотици със съучастника си С.Ч. В двамата бяха намерени марихуана и метамфетамини за 100 лева, след което С.Ч. бе прибран в килия, а сподвижничката му се размина с домашен арест. Преди две седмици мъжът направил самопризнания и сключил споразумение за година и 10 месеца затвор и вече се намира в Ловеч.