Славия стана поредния отбор в България с бум на COVID-19, след като стана ясно, че деветима от играчите, треньорите и служителите на тима са дали положителна проба за коронавирус. Според правилника на БФС мач от първенството на Първа лига автоматично се отлага при наличието на десет заразени души в един отбор, което означава, че Славия може да разчита единствено на компромис от предстоящия си съперник Ботев Пловдив и БФС, за да бъде отложен двубоя.

“Ако Ботев се съгласят, ще го отложим, ако не – ще го играем. Така е, има коронавирус. Не мога да ви кажа дали ще е отложен. Ако не може да се отлага, няма да се отлага”, коментира президентът на “белите” Венцеслав Стефанов.

По-рано през този сезон повече от десет играчи на Арда дадоха положителни проби, което доведе до отлагане на мач на тима, а преди това и Черно море пострада от бум на заразени, като там случаите бяха 16.

Мачът между Славия и Ботев Пловдив трябва да се играе в събота, 31 октомври, от 16:30 часа на стадион “Славия” в столичния квартал “Овча Купел”.