Стотици гладни за пътувания хапнаха и гледаха филми на борда на два паркирани самолета на Singapore Airlines, изненадващо превърнати в ресторанти.

Тъй като авиационната индустрия е в дълбока криза поради пандемията от коронавирус, авиокомпаниите са се насочили към алтернативни начини за набиране на пари, от предлагане на „полети до никъде“ до обиколки на самолети.

Сингапурският превозвач, който съкрати хиляди работни места и заземи почти всичките си самолети тази година, предложи на пътниците възможността да вечерят на борда на два A380 - най-големият пътнически самолет в света.

В събота повече от 400 посетители се регистрираха на летище Чанги и преминаха обичайните проверки за сигурност, преди да пристигнат на самолета за да хапнат.

„Храната е доста изумителна, по-добра е от тази, която сервират по време на полета“, каза Джоу Тай Ди, 17-годишен ученик, „пътуващ“ в икономична класа, пред AФП, докато хапваше пилешкото си със сос и пикантен пържен патладжан и ориз.

Някои се настаниха за дрямка, докато чакаха да им сервират ястията, докато други гледаха филми на развлекателните системи на облегалките пред тях.
Около половината от местата останаха празни, в съответствие с насоките за социално дистанциране.


Калвин Тео, 29-годишен държавен служител и любител на пътуванията със самолет, плати 321 сингапурски долара (236 щатски долара), за да му бъде сервирано шестстепенно меню в бизнес класа, казвайки, че пропуска да лети и се надява да пресъздаде опита.

„Разбира се, усещането за действително летене ще бъде по-добро, защото има вълнение да отидеш на нова дестинация, да изследваш нова дестинация и въпреки че не можем да го направим сега поради COVID-19, това е добър заместител за сега , за да пресъздаде усещането за полет на дълги разстояния ", каза той пред AФП.

Най-скъпият вариант е от 642 сингапурски долара и е меню от осем ястия в първа класа , докато най-евтиното хапване е само 53 сингапурски долара и се състои от тристепенно хранене в икономична класа.